Steven Dhaene

Steven, proficiat, U bent de eerste Super Loser. Statistisch gezien de slechtste B1 heer in het enkelspel op de Ros Beiaard Cup. En dat als zevende reekshoofd, wat ging er allemaal fout?

Hahaha, niet direct de meest flatterende titel, maar ik zie er wel de humor van in . Wat er fout ging? Bwa, de laatste tijd kom ik niet veel aan badmintonnen toe, en dan is het natuurlijk moeilijk om een deftig niveau te halen op tornooi.

Door vermoeidheid had ik eerlijk gezegd niet veel zin om deel te nemen aan het tornooi, maar aangezien ik al was ingeschreven, kon ik natuurlijk niet anders dan afzakken naar Dendermonde. Ik heb er dan maar het beste van gemaakt, maar mijn tegenstander speelde een aanvallend spel zonder veel fouten en daar had ik met mijn huidig vormpeil geen antwoord op.

Ook geen dubbel of gemend dubbel om de statistieken wat op te krikken. Geen partners gevonden, of een weloverwogen beslissing?

Ik heb geen vaste dubbel of mix partner. Daarom speel ik slechts af en toe dubbel of mix op tornooi. Aangezien ik nog altijd het liefst enkel speel, heb ik mij voor Ros Beiaard beperkt tot één discipline. Nadeel is natuurlijk dat het tornooi (zoals in dit geval) dan wel erg snel voorbij is als je de eerste wedstrijd verliest. Ik heb er dan maar het beste van gemaakt door zondag als umpire te komen tellen op dit tornooi.

Omdat we bij Federbel ontzettend actueel zijn. B1 in het Enkelspel, B1 in het dubbelspel en B2 in het gemengd dubbel. Zit je op het correcte niveau te spelen, of ben je een slachtoffer van het systeem?

In principe zit ik wel op mijn plaats en kan ik wel mijn mannetje staan in de B1. In het begin van het seizoen waren mijn prestaties eigenlijk een pak beter. Maar zoals gezegd kom ik eigenlijk weinig tot niet aan trainen toe, waardoor ik de goede vormpeil van het begin van het seizoen niet kon doortrekken.

Een derde plaats met de twee herenploeg, en de titel voor het grijpen met de eerste ploeg. Wat zijn de ambities voor volgend seizoen?

Als we nog 1 overwinning halen met onze tweede herenploeg van DZ99, dan is de titel zeker binnen en promoveren we naar 2e Liga! Dat zou mij als ploegkapitein van DZ99 2H natuurlijk een uitstekend resultaat zijn. Hoewel ik niet op de feiten wil vooruit lopen, denk ik dat we met onze huidige herenploeg wel ons mannetje kunnen staan in 2e Liga. Voorts hoop ik als ploegkapitein van onze gemengde ploeg (DZ99 3G) stiekem om volgend jaar kampioen te spelen in 3e Liga.

Ook naast het veld actief als umpire. We gaan er van uit dat onze eigenste Nees uw grote voorbeeld is, plan je in zijn voetsporen te treden?

Peter is inderdaad een aangename collega en een zeer bekwame umpire. Ik vind het vooral leuk dat ook andere jonge mensen zich inzetten om te fungeren als umpire. Ik heb soms de indruk dat sommigen deze functie onderschatten, maar het lijkt me belangrijk voor de toekomst van onze sport dan jonge mensen zich hiervoor blijven willen inzetten.

Tenslotte, nog zotte plannen de laatste maanden van het seizoen? Oftewel, mogen we na het volgende tornooi wederom bij je komen aankloppen voor dit fijne item?

Voor de rest van het seizoen staan er nog 2 tornooien op het programma: GDB2 op tornooi van Izegem en HEB1 in Lokeren. Daarna gaat de riem er voor een tijdje af tot september. Ik zal er op deze twee resterende tornooien alvast alles aan doen om volgende keer in de rubriek “super winner” te mogen aantreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *