Davy de Grauwe

Davy, vanaf heden Super Loser in het herendubbel A op het tornooi van Dilbeek. Met Sam nochtans een degelijk partner aan je zijde. Lag het niveau te hoog, of zijn er verzachtende omstandigheden?

Er zijn weldegelijk verzachtende omstandigheden (uitvluchten). Toen we de zaal binnen kwamen bleek de sporthal een sauna te zijn. Zowel Sam als mezelf konden zich niet aanpassen aan de tropische temperaturen, we dachten even aan de Côte d’Azur te zitten met een pils in de hand maar dat bleek een racket te zijn. Bij gevolg hadden we totaal geen gevoel in onze slagen en we verloren nipt. Het was een draak van een match, maar gelukkig kon het thuispubliek genieten van elke service of slag die we buiten sloegen (met uitbundig onsportief geklap)…

Op plaats 21 op de dubbelranking, boven spelers zoals Daan de Smet, Roel van Heuckelom en Frederic Gaspard. Lonkt de top 10?

In februari dit jaar heb ik men beste ranking ooit gehaald met een 15e plaats op de Belgische dubbel ranking. Deze plaats bekwam ik door zeer goede resultaten in het begin van het seizoen. Finale plaatsen in HDA op Amateurs, Flemish Summer Event, Zwijndrecht en de provinciale kampioenschappen in Oost-Vlaanderen waren de hoogtepunten. Door blessureleed van mijn dubbelpartner Daan De Smet bleven de goede resultaten uit de tweede helft van het seizoen.Een top 10 plaats is zeker een doel voor de komende jaren maar momenteel liggen mijn ambities meer naast het veld. Een evenwicht vinden tussen sportief uitgerust zijn op toernooien en het varken uithangen met de medestudenten in de week is zeer moeilijk.

Federbel kan zich niet van de indruk ontdoen dat je iets minder scherp staat dan voorheen. En met iets, bedoelen we eigenlijk veel. Moeten we ons zorgen beginnen maken?

Federbel hoeft zich geen zorgen te maken over hoe scherp ik sta, PUNT. (vermoedelijke reden voor “het minder scherp staan als voorheen” zijn slechte genen.

Pluimplukkers is op elk tornooi goed vertegenwoordigd. Wat maakt de club, zelfs met jouw beperkte bijdrage, zo succesvol?

Onze club heeft een brede kern met goede spelers, dat maakt onze club zo succesvol. We zijn een groep vrienden die ons amuseren zowel op als naast het veld, wat ik te weinig zie bij andere clubs. De badmintonwereld blijft een klein wereldje en zonder grappen en grollen zou het maar saai zijn. Zonder de goede sfeer in onze club zou ik al lang gestopt zijn, iedereen die dus een nieuwe club zoek, kom naar de grootste en plezantste club van het land, BC De Puimplukkers in Gent!

Wat mogen we volgend seizoen verwachten? 10 plaatsen hoger op de dubbelranking, of 10 kilo zwaarder?

Wat we volgend seizoen mogen verwachten blijft een raadsel, 10 kilo zwaarder is overdreven, 9 kilo is het absolute maximum. Belangrijker is wat IK zeker mag verwachten, dat zijn 5 pinten op kosten van Federbel, aangezien jullie me voor elke 100 woorden een pint beloofden. Mannekes ke dust!

Belofte maakt schuld. We voelen ons nu dan ook erg schuldig. #truestory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *