Nena de Dauw

Ons Nena staat op positie 69 van de damesdubbel ranking. Reden genoeg voor Federbel om een paar deftige vragen neer te pennen. Federbel neemt positie 69 bijzonder serieus. Terecht.

Nena, afgelopen seizoen was met voorsprong je rustigste tornooiseizoen tot dusver. Federbel merkt ook elk jaar een afname van het aantal tornooien. Kom je niet meer aan badmintonnen toe of een verschuiving prioriteiten? Waar hou je je tegenwoordig mee bezig?

Jullie hebben mij de laatste jaren inderdaad wat minder op tornooien gezien. Dit komt vooral door mijn studies en een studentenjob in het weekend waardoor ik minder tijd heb om lange weekends in de sporthal door te brengen. Ik speel wel nog steeds dames en gemengde competitie dus daar kan je mij nog altijd tegenkomen. Ook probeer ik regelmatig in de club of de universitaire badmintonploeg te gaan spelen dus ik heb af en toe nog wel een racket vast.

Je hebt een tijdje in het buitenland gestudeerd. Volgens de mensen van ‘De Ideale Wereld’ schijnt Erasmus enkel een sjieke benaming te zijn voor ‘Poepen in het buitenland’. Hebben zij gelijk, of had je een andere motivatie om elders lessen te gaan volgen? Hoe is dat je bevallen? Sappige anekdotes mogen uiteraard altijd.

Ieder zijn idee over studeren in het buitenland, maar ik had toch andere prioriteiten toen ik naar Zweden vertrok voor mijn erasmusuitwisseling. Ik ben op erasmus gegaan met het idee om nieuwe mensen te leren kennen, andere culturen te ontdekken en nieuwe plekken te zien. Dit is allemaal uitgekomen waardoor deze vier maanden een fantastische ervaring zijn geweest.

Je vader was ook nauw betrokken bij de wedstrijden en tornooien die je speelde. Vindt hij het jammer dat je op minder tornooien aanwezig bent? Hoe ervaarde je deze betrokkenheid? Er zijn spelers die meer voor het plezier van hun ouders op het veld staan, dan voor hun eigen plezier. Was dit bij jou ook het geval?

Mijn papa is inderdaad van in het begin mijn grootste supporter geweest, mede doordat hij zelf jarenlang badminton heeft gespeeld. Ik heb het hem net eens gevraagd of hij het jammer vindt dat ik minder tornooien speel en dit is het antwoord: “Ja langs een kant vind ik het wel jammer dat je minder tornooien speelt aangezien dat toch een moment is dat we nog eens samen zijn, ook al zitten we niet heel de tijd naast elkaar op de tribune. Ook blijf ik het leuk vinden om jou te zien spelen en is de badmintonwereld nog steeds een leuk sociaal aspect van mijn vrije tijd. Langs de andere kant begrijp ik het natuurlijk wel dat je nu je prioriteiten elders moet leggen.” Er zijn enkele momenten geweest waarop mijn vader zag dat mijn niveau achteruitging door minder te spelen en hij dus liever had gehad dat ik terug wat meer zou spelen, maar ik heb zeker nooit tegen mijn plezier op het veld gestaan. Als ik er geen plezier meer in zou hebben dan had ik al lang gestopt.

In onze zeldzame vrije tijd komen we wel eens op Facebook. Daar passeren zo nu en dan ook duidelijk professionelere foto’s van jezelf. Is modellenwerk een ambitie of een mogelijkheid geweest. We herinneren ons ook nog een foto in lingerie, waar wel wat over te doen was. Welke reacties kreeg je hierop? En de vraag die mannelijk badmintonnend Vlaanderen zich uiteraard stelt, waarom staat deze er niet meer tussen?

Ik heb een paar keer model gestaan om amateurfotografen of studenten fotografie te helpen maar grote ambities heb ik daar nooit in gehad. De reacties hierop waren altijd positief (al wist ik niet dat hier zoveel over te doen was) en blijkbaar heeft de fotograaf die de “beruchte foto” had geplaatst zijn privacy-instellingen aangepast waardoor de foto’s niet meer voor iedereen te zien zijn (ik vind ze ook niet meer terug!).

Het seizoen zit er volledig op. Blijf je tijdens de zomermaanden doorspelen met het oog op volgend seizoen, of staan er andere zaken op de agenda? Nees plant vanaf volgend seizoen weer volop te fotograferen, gaat hij jou veel voor zijn lens kunnen halen? Op het badmintonveld wel te verstaan, voor de foto’s naast het veld stem je best rechtstreeks met hem af.

Mijn vakantie begint met het tornooi in Malmedy maar daarna worden mijn vakantiemaanden vooral gevuld met reizen en werken. Ik ga volgend jaar mijn best doen om terug iets meer tornooien mee te spelen maar ik kan niets beloven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *