Steven Coeckelberghs

Na plaatsen 1 tot en met 68, is positie 69 veruit het meest gegeerd. Niet in het minst omdat Federbel hier, terecht, bijzondere aandacht aan schenkt. Deze week staat Coeckelberghs op deze wondermooie plaats op de HE ranking.

Steven, we kennen je natuurlijk vooral als Coeckelberghs uit het duo Coeckelberghs – Eeraerts. Al lijkt het alweer een tijdje geleden dat jullie samen op een veld stonden. Watskeburt?

Wij hebben inderdaad een hele tijd gedubbeld. Omwille van studies was ik een tijdje gestopt met badmintonnen maar ik merkte dat het begon te kriebelen om een ‘comeback’ te maken. Ik was dan terug gestart bij Blauwput omnisport en Senne speelde hier ook. De klik tussen ons was er direct en ik voelde dat het op het veld maar ook naast het veld goed zat. Wij hebben dan ook mooie resultaten geboekt waar we fier op konden zijn maar na verloop van tijd voelde ik dat onze prioriteiten uiteen begonnen te lopen. Hierdoor zijn we onze eigen weg gegaan maar denk dat er in de toekomst zeker nog wel eens een tornooi zal komen waarin we de fun die we toen beleefde opnieuw kunnen realiseren.

Je speelt zelf nog regelmatig tornooien, maar dan met diverse partners. Waaraan moet een dubbel of gemengd dubbel partner voldoen om met jou te mogen aantreden ?

Eerst en vooral iemand die plezier in het spel heeft en die zijn enthousiasme ook laat uitschijnen. (denk in de competitie mijn ideale dubbelpartner Helger hier in te hebben gevonden) Ikzelf ga heel hard op in het spel en als je dat met twee op een veld kan overbrengen naar het publiek, show gegarandeerd. Qua spel zou ik zeggen een persoon die graag verdedigd. Het spel zelf maken zal je mij nauwelijks zien doen. Niets is zo tof om in een rally 10 smashes te pakken, onder te liggen, en toch het punt aan onze kant krijgen. De andere zijn gefrustreerd, i love it!😉

Met de eerste herenploeg liggen jullie aardig op koers om los kampioen te spelen in 2de Liga. Wat zijn de ambities voor volgend seizoen? En gaat de ploeg nog intact blijven? We vingen op dat de eerste gemengd ploeg grondig door elkaar gegooid zal worden, heeft dit effect op de ploegen waarin jij zal aantreden ? De tweede gemengd ploeg om maar iets te zeggen.

Het draait inderdaad zeer goed met onze herenploeg. De volgende twee wedstrijden zullen lastig zijn maar als we in de drive blijven hoe we de vorige matchen al gepresteerd hebben zal die titel in ons kamp belanden. Naar volgend seizoen zal het wat afwachten zijn of er verschuivingen zullen gebeuren. Er is een mooie generatie van jongeren op komst binnen onze club, Tom zijn prioriteiten liggen volgend seizoen helaas ergens anders zoals trouwen en bouwen dus zullen we binnen de club bekijken wat er mogelijk is. Over dat onze gemengde ploeg grondig door elkaar zal worden gegooid is het eerste wat ik hier van hoor. Tom zal inderdaad volgend jaar een stap terug zetten maar wat de rest betreft lijken zij mij binnen de club te blijven. Ik denk ook dat we eerst moeten kijken naar dit seizoen. 3 maart spelen zij nog 2 cruciale matchen om het behoud in 1ste nationale te verzekeren en laten we daar eerst het resultaat van afwachten voor we naar volgend seizoen gaan kijken. Go, Go Dijle!

Net afgestudeerd en vol aan de bak. Wat doe je juist, en vooral, gaat er nog tijd over blijven om tornooien te blijven spelen?

Ik ben sinds februari aan de slag bij Unipartners als finance consultant. Tijd om aan het echte leven te beginnen. Naar mijn weten, of ze hebben mij blaasjes wijs gemaakt, zal er geen weekend werk aan te pas komen en zullen de tornooien ook niet in het gedrang komen. Wat ik voor mezelf wel dit seizoen heb uitgemaakt is dat ik de kleinere tornooien links ga laten liggen en alleen nog maar de grotere tornooien zal spelen. Met huidige systeem van de competitie, als je dan heren en gemengd speelt, blijft er al niet veel tijd meer over om dan nog eens tornooien te spelen.  

Je speelt komend weekend in elk geval een thuiswedstrijd op het tornooi van Dijlevallei. Wat zijn de verwachtingen?

Alles zal er afhangen hoe het evalueert met mijn blessure. Ik kamp al enkele weken met last aan mijn voet dus het zal afwachten zijn of dit mij in de weg zal staan of niet. Als ik naar de loting kijk lijkt mij een halve finale in het enkel mogelijk. Alles zal afhangen van mijn eerste wedstrijd op zaterdag. Een eerste wedstrijd is altijd moeilijk om er in te komen. Dit jaar is er ook een zeer sterk deelnemersveld in de B1 en denk dat er velen met de titel kunnen gaan lopen. In het dubbel lijkt me onze eerste ronde mogelijk te winnen. Hierna wachten Tim & Jordy en dit zal zeker niet simpel worden, maar zoals ik tegen iedereen zeg, ze hebben ook maar 2 benen en een racket. In het gemengd met Soetkin zal elke match die we winnen mooi meegenomen zijn. In de 2de ronde wacht ons Tijl Dewit samen met zijn partner en dit lijkt me wel een mooie uitdaging om tegen hun te spelen. Het belangrijkste zal dit weekend weer zijn, plezier hebben, genieten van dit mooie spel en proberen de show te stelen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *