Elias Van Haevermaet

Het ligt niet helemaal binnen de lijn van onze voorkeuren, maar ook op de HD ranking is er wel degelijk een positie 69. Thans bekleed door de al even sympathieke als nonchalante Elias van Haevermaet.

Met Nees in eenzelfde competitieploeg spelen, veel erger kan het niet worden natuurlijk. Tenzij met Nees in Federbel zitten, we zeggen maar wat. Bon, een zwaar seizoen in 2de liga. Binnen de lijn der verwachtingen?

Momenteel bekleden we inderdaad een mooie laatste plaats in 2de liga en dat ligt ongeveer wel in de lijn van onze verwachtingen. We wisten van tevoren dat kampioen spelen moeilijk zou zijn en dat tevens alle plaatsen onder kampioen ook moeilijk zouden worden. Het mag gezegd worden dat we nooit een ploeg geweest zijn met hoge ambities. We laten ons naar aloude traditie eerder leiden door ons gevoel en zien wel waar we uitkomen. Voor wat het blijven plakken na de ontmoetingen betreft, zijn we naar verluid wel aan een redelijk sterk seizoen bezig. Toch hopen we stiekem dat Nees nog komt aandraven met enkele artikels uit het reglement C320 die toch voor behoud in 2de liga kunnen zorgen.

Ondanks de mooie prestaties van de herenploeg, blijft De Mintons eerder een kleine club. Nooit overwogen om bij een andere club te gaan spelen? Of wat maakt De Mintons juist zo leuk?

Ik heb altijd gezegd dat ik bij de Mintons blijf tenzij er mij een grote som geld wordt aangeboden om ergens anders te gaan spelen. Jammer genoeg is dit tot op heden nog steeds niet gebeurd (of waren de aangeboden bedragen ver onder mijn limiet).

Nee, eerlijk gezegd denk ik dat de sfeer binnen De Mintons in weinig clubs geëvenaard wordt. Een voorbeeld dat dit mooi illustreert is het feit dat er dikwijls meer mensen iets blijven drinken in de witte molen na de training dan dat er mensen op de training aanwezig zijn. Er wordt dus meer aan sfeerbeheer dan aan footwork gewerkt en dat heeft ook wel zijn charmes.

Een ietwat nonchalante speelstijl met een karrenvracht aan techniek. Ben je op tornooien een publieksspeler of is het toch telkens weer bittere ernst?

Ik zou graag een pure blok focus zijn van zodra ik het terrein betreed, maar dat is me tot op de dag van vandaag nog nooit gelukt. Meestal duurt het bij benadering één set om gefocust te geraken. Die eerste set geef ik dan ook vaak uit handen. Het maakt deel uit van mijn tactisch plan om de tegenstander al een beetje te laten vliegen na één set en om hem in de volgende sets uit balans te brengen (hopelijk lezen er niet te veel tegenstanders mee).

Om een publieksspeler te worden moet er natuurlijk eerst publiek zijn. Mijn spel is zeker niet het meest spectaculaire waardoor een grote horde toeschouwers tot nog toe uitblijft.

Gemengd dubbel speel je enkel in competitie verband. Waarom niet op de tornooien? Ben je zo’n kritische partner of heb je hiervoor gewoon onvoldoende tijd door je Chiro activiteiten? Wat moeten we ons daarbij allemaal voorstellen trouwens?

Één woord: chiro. Moest ik ooit stoppen, dan zou mijn badmintonactiviteit exponentieel de hoogte in schieten, maar momenteel is elke zondag ‘heilig’ en altijd gereserveerd door leiding geven. De chiro houdt naast leiding geven ook het organiseren van evenementen in en een ontelbaar aantal vergaderingen. Gelukkig bedraagt dat ‘serieuze gedeelte’ slecht 10% van wat we doen in de chiro. De overige 90% wordt voornamelijk opgevuld door amusement en ‘brakken’ (zoals ze zeggen bij ons).

Terzijde: de vrouwelijke speelsters binnen De Mintons zijn eerder dun gezaaid, wat ook niet echt bevorderlijk is. Dus aan alle vrouwen die dit lezen: wees welkom!

Ook je studies geneeskunde nemen vermoedelijk veel tijd in beslag. Ben je een goede student en hoe lang moet je nog afzien?

Op toernooi heb ik vaak wel een cursus of powerpoint mee, maar dat is meer voor de show dan wat anders, want de afleiding is meestal te groot. Toch krijgen de meeste mensen zo het idee dat ik een student ben, die het serieus neemt. Ik zit momenteel in mijn derde bachelor en er wachten me nog minstens drie mooie jaren studeren en daarna in het slechtste geval nog zes extra jaren in een of andere specialisatie.

Het is echter niet altijd kommer en kwel bij het studeren. Zo heeft de combinatie badminton en geneeskunde ook zijn voordelen. Afgelopen blokperiode was ik bijvoorbeeld verloskunde aan het studeren en had ik enkele dagen voor mijn examen nog een ontmoeting met de mixcompetitie. De vrouwen in onze ploeg hebben me toen allerlei weetjes verteld over bevallingen.

Het resultaat van dat examen bleek achteraf toch tegen te vallen, maar ik had er toch een aantal mooie zwangerschapsverhalen bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *