Sander Prenen

Met zijn plaats 3864 op de heren enkel ranking lonkt de top 50 voor Nees. Wie al wel staat te blinken bij de 50 eersten is ene Sander Prenen. Oftewel, iemand die zijn gemengd dubbel ambities al goed op een rijtje heeft.

Geboortejaar : 1999

Reden van hoge plaats op de ranking : Ik heb afgelopen maand vier tornooien gespeeld. Hiervan heb ik er drie gewonnen en een halve finale. Hierdoor ging mijn puntentotaal van ongeveer 1000 naar 2800.

Andere hobby’s naast badminton : Ik steek zoveel tijd in badminton dat er in combinatie met mijn studies niet veel tijd meer overblijft voor andere hobby’s.
Verborgen talent : Timing. Te laat komen overkomt me zelden, meestal ben ik zelfs perfect op tijd. Ik kom aan de bushalte en de bus komt aangereden. Ik kom op het station en de trein is er net. Ik heb geen idee hoe, maar toch overkomt het me best vaak.

Grootste kwaliteit op het badmintonveld : Ik hoor vaak tegenstanders vloeken als ze een te strakke lob spelen en ik deze door mijn lengte kan onderscheppen. “Waarom doet ge dat. Die is drie meter” is iets dat vaak gezegd wordt. Ik snap dat niet. Zij zien toch ook overduidelijk dat ik maar twee meter ben?
Grootste gebrek naast het badmintonveld : Door deuren lopen. Om de een of andere reden is er ooit beslist dat alle deuren net wel of net niet hoog genoeg moeten zijn voor mij. Dit gaat gepaard met spierpijnen in de nek en af en toe eens een deurlijst die een kopstoot krijgt.

Favoriete dubbel / gemengd dubbel partner : Dion Rovers en Sharena Verbrugge. Ik denk dat ik mijn hoge ranking in dubbel en mix voor een groot deel aan hun te danken heb.
Minst favoriete shuttle : Babolat 5. Wist tot voor kort niet eens dat die bestonden. Na twee punten al een nieuwe mogen nemen en het is niet dat ze tijdens die twee punten wel goed vlogen. Op twee staan toch wel de shuttles van de Decathlon. Ik zou nog liever met plastiek spelen dan met een van deze twee.

Beste tornooi organisatie : Ongetwijfeld het tornooi van Dibad in Dilsen. De organisatie verloopt ieder jaar vlekkeloos en ook op de organisatie van de Vlaamse kampioenschappen die er dit seizoen plaats vonden, is niets aan te merken. Ik zou zeggen volgend jaar allemaal afkomen naar het gezellige Limburg.
Slechtste sporthal : Dit is voor mij een ex aequo tussen twee sporthallen. Ten eerste een sporthal ergens in het Brusselse. Ik weet niet meer precies waar, maar de hal had een tapijtvloer. Eén keer de grond raken en de schaafwonden op knieën en ellebogen waren al aanwezig. Ten tweede de sporthal in Neerpelt, waar de vloer zo glad is dat zelfs Bart Swings er niet recht zou kunnen blijven.

Schiftingsvraag

Enkelranking op 31/12/2019 : 32

Dubbelranking op 31/12/2019 : 107

Gemengd dubbel ranking op 31/12/2019 : 69 (Om op die manier misschien nog eens op Federbel te verschijnen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *